$ 10,032.950 -5.81%

Bitcoin (BTC) Helyezés 1

Piaci kapitalizáció $169.63 B
Forgalom 24H 195547 BTC
Nyitás 24H $10,652.270
Min/Max $9,428.560 - $10,728.910
Összehasonlítás
Leírás

A Bitcoin peer-to-peer technológiát használ arra, hogy központi hatóságok és bankok nélkül is működjön; a tranzakció kezelését és a bitcoinok kibocsátását, a hálózat által közösen hajtják végre. Habár más kriptovaluták is előfordultak, a Bitcoin volt az első decentralizált kriptovaluta. Ez a hírnév hozta létra a kópiákat és az evolúciót ebben a térben..

A legkülönbözőbb piacokon és a legnagyobb értékkel - elérte a 18 Billió Amerikai Dollárt – maradt jelen a Bitcoin. Mint minden új találmányban, ott is lehetnek fejlődések vagy hibák a kezdeti modellekben, azonban a közösség és a dedikált fejlesztők próbálják legyőzni az útjukba kerülő akadályokat. Ez is a legelterjedtebb kriptovaluták közé tartozik, és az egyik fő belépési pont az összes többi kriptovalutához. Az ár annyira instabil, hogy egy nap alatt nőhet vagy csökkenhet 10%-20%-al.

A Bitcoin egy SHA-256 POW coin, összesen 21,000,000 bányázható coin-nal. A blokk idő 10 perc. Alább láthatod a teljes választékot a Bitcoin piacáról ahol US Dollárokért és kriptovalutákért tudsz kereskedni a Bitcoinnal, illetve sok más egyéb hagyományos Devizával is.

Ismerje meg a Bitcoin történetét. here és csekkold le az 50 őrűlt-mulatságos tényeket a Bitcoinról here!

Jellemzők

Egyszerűvé váltak a mobilfizetések A Bitcoin lehetővé teszi a telefonon történő fizetést egy egyszerű két lépéses scan-and-pay-el. Nem szükséges regisztrálni, csúsztasd a kártyádat, Írj be egy PIN- kódot, vagy szignálj bármivel. Összesen annyit kell tenned, hogy megkapd a Bitcoin kifizetéseidet, jelenítsd meg a QR kódot a Bitcoin pénztárca applikációdban és hagyd, hogy a barátod be scannelje, vagy érintsétek össze a két telefont (NFC technológiával).

Biztonság és irányítás a pénzed felett. A Bitcoin tranzakciók katonai szintű kriptográfia által védettek. Senki nem tud fizetést intézni a nevedben vagy tölteni a pénzedet. Amíg betartod a kötelező lépéseket a pénztárcád védelméért, a Bitcoin irányítást adhat neked a pénzed feled, és egy erős védelmi rendszert a csalások sokféle típusa ellen.

Bárhol, bármikor működik Ugyanúgy, mint az e-mailnél, nincs szükséged arra, hogy megkérdezd a családodat, hogyan kell használni az azonos szoftvert, vagy az ugyanilyen szolgáltatókat. Csak hagyjuk ragaszkodni őket a saját kedvenceikhez. Nincs ezzel probléma; Mindegyik kompatibilis ugyan azzal a nyitott technológiával. A Bitcoin hálózata sosem alszik, még ünnepekkor sem!

Gyors nemzetközi fizetés A határon át küldeni a bitcoinokat annyira egyszerű, mint ha az utca túloldalára küldenénk csak. Itt nincs bank ami 3 munkanapon keresztül várat, nincsenek extra díjak egy nemzetközi tranzakció lebonyolításához, és nincs maximum vagy minimum limit abban, hogy mennyit küldhetsz.

Válassza ki a saját díját. Nincs költsége annak, hogy megkapjuk a bitcoinokat és számos pénztárca lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, mekkora díjakat kell fizetnie kiadáskor. A legtöbb pénztárca rendelkezik alapdíjakkal, és a magasabb díjak lehetővé teszik a gyorsabb visszaigazolást a tranzakciókról. A díjak nem kapcsolódnak az átutalt összeghez, szóval lehetőséged van rá, hogy 100,000 bitcoin-t ugyan azon a költségen küldj, mint 1-dbot.

Védje meg személyazonoságát A Bitcoinnal, nincsenek hitelkártya számok, hogy a rosszindulatú személyazonosság tolvajok a tulajdonosnak adhassák ki magukat. Valójában anélkül is küldhet fizetést, hogy felfedné az identitását, szinte ugyan úgy, mint a fizikai pénznél. Mindazonáltal vegye figyelembe, hogy némi erőfeszítést kell tennie azért, hogy megvédje a magánéletét.

Technológia

Egyenlegek - blokk láncok A blokk lánc egy közös nyilvános főkönyv, amelyre az egész Bitcoin hálózat támaszkodik. Minden megerősített tranzakció bele van helyezve a blokk láncba. Ily módon, a Bitcoin pénztárcák ki tudják számolni az elkölthető egyenleget és az új tranzakciókat ellenőrizni tudják, hogy az elkölteni kívánt Bitcoinok tényleg a küldő tulajdonában vannak

Tranzakciók - privát kulcsok A tranzakció egy érték átutalás a Bitcoin pénztárcák között amelyek belekerülnek a blokk láncba. A Bitcoin pénztárcák megtartanak egy titkos darabot a magán kulcs vagy seed nevű adatból, amelyet a tranzakció aláírásánál használnak, amely gondoskodik a matematikai bizonyíték szolgáltatásáról, hogy tényleg a pénztárca tulajdonosától származik. Az aláírás is megakadályozza azt, hogy a tranzakciókat bárki megváltoztathassa miután kiutalták. Az összes tranzakció a felhasználók között közvetítődik és rendszerint a hálózat a következő 10 percben meg is erősíti, egy bányászati folyamat révén.

Feldolgozás - bányászat A Bányászat egy elosztott konszenzus rendszer amelyet a várakozó tranzakciók megerősítésére használnak bevonva őket a blokk láncba, védi a hálózat semlegességét, és lehetővé teszi a különböző számítógépek számára, hogy egyetértsenek a rendszer állapotával. Megerősítendő, hogy a tranzakciókat be kell csomagolni egy blokkba nagyon szigorú kriptográfiai szabályok szerint, amely a hálózat által kerül ellenőrzésre. Ezek a szabályok előzik meg a korábbi blokkok módosítását, mert ezáltal az összes következő blokkot érvénytelenítené. A bányászat is egyenértékű kompetitív lottót hoz létre, amely megakadályozza, hogy bárki könnyedén új blokkot adhasson hozzá egymás után a blokkláncba. Így senki sem tudja ellenőrizni mi van a blokk láncban vagy részeket cserélni belőle, hogy vissza szorítsák saját kiadásaikat.

Telj. Kapitalizáció $ 169.63 B Forgalom 24H 195,547.00 BTC
Piaci részesedés 26.72% Teljes mennyiség 21 M BTC
Típusa PoW Nyitás $ 10,652.27
Napi min. $ 9,428.56 Napi max. $ 10,728.91
Dátum Ár Forgalom